Begeleid wonen

Als je bij ons in ons begeleid wonen traject zit dan ben je minimaal 18 jaar en woon je met maximaal drie andere personen in een van onze twee woningen in Dronten. Die woningen zijn normale woningen, waarin we zo veel mogelijk een gezinssituatie nabootsen. Er is elke dag acht uur begeleiding aanwezig en daarnaast zijn we 24/7 oproepbaar. Dat houdt in dat we binnen tien tot vijftien minuten ter plaatse kunnen zijn als dat om wat voor reden dan ook nodig is.

Persoonlijke ontwikkeling

Je krijgt in dit huis de kans om jezelf te ontwikkelen zodat je er uiteindelijk klaar voor bent om weer terug te keren naar de maatschappij. Je bent dan weer zelfredzaam en kunt zelfstandig gaan wonen, eventueel nog met onze ambulante zorg en thuisondersteuning op de achtergrond. In totaal zijn er in onze woningen acht plekken beschikbaar.

Onze woningen

We hebben in Dronten twee eengezinswoningen die veilig en sfeervol zijn ingericht. In het ene huis zitten voornamelijk jongeren met een gedragsstoornis. Het andere huis richt zich wat meer op mensen met een psychische stoornis. Het leuke aan de woningen is dat ze ook midden in een woonwijk staan. Zo ervaar je direct hoe het is om echt in een wijk te wonen en ontdek je waar je dan zoal rekening mee moet houden. Jullie hebben allemaal een eigen slaapkamer, maar alle andere faciliteiten (zoals douche, toilet, keuken en woonkamer) zijn van jullie gezamenlijk. Het is ook de bedoeling dat je zo veel mogelijk dingen gezamenlijk doet en niet steeds alleen op je kamer blijft zitten.

Je eigen huur betalen

Wonen en zorg zijn financieel gescheiden en dat houdt in dat je moet beschikken over voldoende inkomen. Daarmee ben je namelijk in staat om je eigen huur te betalen. Ook dit zorgt ervoor dat je leert hoe dit soort zaken in de praktijk geregeld zijn, zodat je later als je zelfstandig gaat wonen niet voor verrassingen komt te staan.

Wil je weten of er op dit moment plek voor je is in een van onze twee woningen of wil je meer informatie over wat er hier voor jou allemaal mogelijk is? Neem dan contact met ons op.

For You Begeleiding